این روزها که بحث ناترازی انرژی و خاموشی برق به خاطر کمبود گازوئیل نیروگاهها مطرح است، اخیرا به گفته رئیس جمهور مشکل ناترازی با پویش کاهش ۲ درجه دمای منزل و محل کار و تعطیلی ادارات رفع شد، اما نکته مهم این است که با توجه به یارانهای بودن نرخ گازوئیل، و تفاوت نرخ با قیمت آزاد، امکان قاچاق این حامل انرژی مطرح است.
بر اساس آمار وزارت نفت و به گفته کرامت ویس کرمی مدیر عامل شرکت پخش فرآوردهها نفتی، مصرف روزانه گازوئیل کشور ۱۲۰ میلیون لیتر شامل ۹۰ میلیون لیتر در حمل و نقل و صنعت و ۳۰ میلیون لیتر در نیروگاهها است. مصرف روزانه بنزین هم ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون لیتر است.
طبق آمار وزارت نفت، در بخش حمل و نقل مصرف گازوئیل روزانه ۶۱.۵۵ میلیون لیتر است که اتوبوسهای مسافری ۶ میلیون لیتر، کامیونهای باری ۵۲ میلیون لیتر، کارت جایگاههای سوخت ۲.۵۹ میلیون لیتر، کارت خردهفروشی سهمیه خاص ۶۱۰ هزار لیتر، کارت ویژه جایگاههای مرزی ویژه مناطق مرزی (طرح رزاق یا خروج رسمی) ۳۶۰ هزار لیتر روزانه و کارت ترانزیت یا گذر موقت به نرخ فوب خلیج فارس به ترتیب ۹۹۰ هزار و ۴۰۰ هزار لیتر ثبت شده است.
علاوه بر بخش حمل و نقل در بخش اتوبوسهای مسافربری بیش از ۴۰ سرنشین ۲.۲۱ میلیون لیتر روزانه، ۱۶ تا ۲۶ نفره ۲.۱ میلیون لیتر، ۲۷ تا ۴۰ نفره ۱.۶۸ میلیون لیتر، ۱۰ تا ۱۵ نفره ۳۰ هزار لیتر، حداکثر ۹ نفره ۱۱ هزار لیتر که همگی به نرخ لیتری ۳۰۰ تومان عرضه میشود؛ و جمع سهمیه اتوبوسها نیز ۶ میلیون لیتر در روز است.
بر اساس این آمار، کامیون باری ۳۹ تا ۵۰ تن روزانه ۱۴.۶۲ میلیون لیتر، ۳۰ تا ۳۹ تن ۱۴.۶۲ لیتر، ۱۰ تا ۲۰ تن ۱۰.۱۶ میلیون لیتر مصرف دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "میزان مصرف روزانه گازوئیل و بنزین در ایران چقدر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "میزان مصرف روزانه گازوئیل و بنزین در ایران چقدر است؟"، کلیک کنید.