استادیار تغذیه و رژیم درمانی:
استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند بلکه این افراد محدودیتهای غذایی دارند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری اسخاج، گلاله اصغری استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که آیا اضافه وزن و چاقی میتواند دلیل ابتلای قطعی به بیماری قند باشد، گفت: چاقی در هر درجهای میتواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد، اما این موضوع به این معنی نیست که افرادی که وضعیت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمیشوند بلکه سایر عواملی مثل رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و به طور کلی شیوه زندگی نامناسب، سلامت این افراد را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه سابقه فامیلی دیابت (پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه فامیلی درجه یک) خطر ابتلاء به دیابت را در هر سنی افزایش میدهد، افزود: اگر در خویشاوندان درجه یک فردی مبتلا به دیابت نوع دو باشد، حتماً در غربالگریها باید قند خون با حساسیت بیشتری بررسی شود ولی در عین حال میتوان گفت عوامل محیطی سبب بیان ژنهای مرتبط با ابتلاء به دیابت شده است.
اصغری، استفاده از گروه خاص مواد غذایی در مبتلایان به بیماری قند را باوری غلط و اشتباه عنوان کرد و توضیح داد: افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند بلکه این افراد محدودیتهای غذایی دارند، این افراد تمام گروههای غذایی را میتوانند در اندازه مشخص و کنترل شده استفاده کنند؛ به این ترتیب این بیماران از سفره غذای خانواده استفاده میکنند و نیاز به مصرف غذاهای خاصی ندارند.
وی ادامه داد: غذاهای مصرفی مبتلایان به قند با اصول غذایی سالم تطبیق دارد و این موضوع برای همه افراد جامعه صدق میکند، گروههای نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و پروتئینها، لبنیات، حبوبات و مغزها باید در سبد غذایی این افراد باشد.
استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: کربوهیدراتها بزرگترین بخش از انرژی دریافتی بیماران را تشکیل میدهد، اما باید دقت کرد که از انواع سبوسدار و پرفیبر استفاده شود برای مثال غلات سبوسدار مثل نانهای سبوسدار را جایگزین غلات تصفیه شده مانند نانهای سفید کنید و در خصوص شیرینی و انواع قندهای ساده مانند عسل و یا مربا تا ۱۰ درصد انرژی دریافتی میتواند در رژیم غذایی بیماران قرار گیرد، بنابراین محدودیت دریافت قندهای ساده و نه ممنوعیت آنها توصیه میشود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیابتیها هیچ ممنوعیت غذایی ندارند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیابتیها هیچ ممنوعیت غذایی ندارند"، کلیک کنید.