اگر شما هم از آن دسته تریدرهای تازه وارد هستید، نیاز است که این مقاله را به صورت کامل مطالعه کنید تا با انواع دستورات معاملاتی فارکس و سنگ بنای اسکالپینگ و استراتژی های زیرمجموعه آن آشنا شوید. اسکالپینگ به روشی گفته می شود که به واسطه تحرکات قیمتی جزیی به تریدر یا معامله کننده سود می رساند. به عبارت ساده تر، تریدر یا معامله گر با استفاده از این استراتژی می تواند، از تحرکات کوچک و آهسته قیمت ارزها یا سهام مختلف در یک مدت کوتاه سود ببرد.
این نوع سرمایه گذاری باعث می شود تا تعداد و حجم سرمایه گذاری های افزایش یابد و انتظار از سودآوری کم شود؛ در عوض، تریدر یا معامله گر می تواند اطمینان داشته باشد که با توجه به افق دید تعیین شده، میزان سودهایی که به دست می آورد، متعدد است و لازم نیست که برای خریدوفروش دارایی هایی خود، برای مدت طولانی صبر کند.
اسکالپر کیست؟
در بازارهای مالی، معمولا استراتژی ها و سبک های مختلف معامله وجود دارد که تریدرها بسته به روحیات و اهداف خود آنها را انتخاب می کنند. یکی از این سبک های معاملاتی که در بازارهای بزرگ مالی مانند فارکس و بازار سهام بسیار پر کاربرد است، اسکالپینگ می باشد. حال به کسی که این سبک را پیاده سازی می کند اسکالپر گفته می شود که در سال های اخیر به تعداد این افراد در بازار کریپتو افزوده شده است.
اسکالپرها معمولا تحلیل های خود را در تایم فریم های کوتاه مانند پنج تا پانزده دقیقه انجام می دهند و با سرمایه زیاد و اهرم بالا وارد معاملات می شوند. تا بدین وسیله با تایید تحلیل تکنیکال، وارد معامله شوند و از حرکات کوچک نمودار قیمت، سودهای کلان ببرند.
بازار کریپتوکارنسی نیز به واسطه نوسانات بزرگ قیمت، بسیار مورد علاقه اسکالپرها واقع شده است. در واقع اسکالپرهای حرفه ای معمولا سودهای خوبی از این بازار برداشت می کنند. البته لازم به ذکر است که اکثر اسکالپرها، معمولا بر روی رمز ارزهایی تحلیل و معامله می کنند که از نوسان قیمت کمتری برخوردارند. ارزهایی مانند بیت کوین و که حجم معاملات بالایی دارند، بیشتر مورد توجه تریدر اسکاپینگ قرار می گیرد.
اسکالپرها چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
یک اسکالپر باید از مهارت و دانش کافی برخوردار باشد؛ در غیر این صورت، دچار ضررهای هنگفت خواهد شد. ناگفته نماند که یک اسکالپر حرفه ای باید تمامی نکات مربوط به آموزش اسکالپینگ مثل کار بار را فرا بگیرد تا بتواند با مهارت کافی در این روش معاملاتی ظاهر شود.
از طرف دیگر کسی که شیوه معاملاتی اسکالپینگ را برای ترید کردن انتخاب می کند، باید زمان کافی برای ارزیابی و بررسی تغییرات بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد. زیرا زمان زیادی برای تحلیل نمودارها لازم است. افرادی که علاقه مند به هیجان نیستند و توانایی تصمیم گیری سریع در لحظه را ندارند، بهتر است به سراغ سایر روش های ترید کردن بروند.
یک اسکالپر حرفه ای دایماً به دنبال سودهای کوچک در پِی کاهش و افزایش قیمت ارزهای دیجیتال یا سهام است؛ او سعی می کند تا با معاملات زیاد، سود کمتری را در طول یک روز به دست بیاورد. همه این مفاهیم و به طور کلی، عملکرد شیوه اسکالپینگ بر این سنگ بنا استوار شده اند که این روش دقیقاً برخلاف مفهوم HOLD یا نگهداری دارایی است.
به خاطر همین سرمایه گذاری های متعدد و کوتاه مدت در بروکر است که اسکالپرها می توانند به سود مورد نظرشان دست یابند و بدیهی است که این روش معامله با روش های رایج سرمایه گذاری ارز دیجیتال منافات دارد. با این اوصاف، نکات مهم تری هم در مورد این استراتژی وجود دارد که پیش از ورود به آن باید از همه آنها مطلع شوید.
چرا اسکالپینگ یک روش معامله غیر معمول است؟
در دنیای سرمایه گذاری سهام یا ارزهای دیجیتال همواره از روش اسکالپینگ به عنوان یک روش غیر معمول و برخلاف روش های رایج یاد می کنند؛ دلیل این نوع نگاه به روش سرمایه گذاری اسکالپینگ هم این است که در حالت کلی و در شرایط سنتی، همیشه رسم بر این بوده است که تریدرها یا معامله گران، دارایی های خود را HOLD یا نگهداری کنند تا در شرایطی که قیمت یا ارزش ارز دیجیتال یا دارایی ها به چیزی بیشتر از زمان خریداری شده رسید، آنها را بفروشند. به صورت پیش فرض، اگر یک تریدر تازه وارد بخواهد همین حالا وارد دنیای ارز دیجیتال شود، مطمیناً پس از خرید ارز مورد نظرش، آن را در کیف پول دیجیتالی خود نگه می دارد تا شرایطی که قیمت آن افزایش یافته، به سود مورد نظر برسد.
تریدرهایی که از روش های سنتی مثل HOLD کردن استفاده می کنند، ارزهای دیجیتال یا سهام خود را برای مدت زمان بسیار طولانی نگه خواهند داشت تا در صورت به وقوع پیوستن خوش بینانه ترین سناریو، به سود مورد نظرشان دست یابند. فلسفه روش اسکالپینگ دقیقاً برعکس این روش های سنتی است.
یک اسکالپر که از روش معاملاتی اسکالپینگ استفاده می کند، بر این باور است که حجم معاملاتی که در آن سود می کند باید 10 برابر بیشتر از معاملاتی باشد که در آن متحمل ضرر می شود. آنچه که اسکالپرها درترید روزانه دنبال می کنند، همان چیزی است که به صورت مشخص به مفاهیمی همچون مدیریت ریسک و استراتژی شانس موفقیت مربوط می شود.
اما مسیله مهمی که در این میان باقی می ماند، توجه کردن به این مسیله است که اصول اسکالپینگ چیست و یک تریدر معمولی با استفاده از چه روش هایی می تواند به یک اسکالپر درجه یک تبدیل شود. برای این که به این نکات مهم دست یابید و بدانید که یک اسکالپر خوب و حرفه ای از چه نکاتی تبعیت می کند و بهترین بروکر کپی ترید فارکس در ایران چه مشخصاتی دارد، باید ادامه این مقاله را به صورت دقیق مورد مطالعه قرار دهید.
نکات مهم موفقیت در اسکالپینگ
بدیهی است که برای کسب موفقیت در هر مسیر و استراتژی خاصی باید تمامی مفروضات و نکات مربوط به آن را فرا گرفت تا با استفاده از هرکدام آنها به مسیر سودآور دست یافت؛ روش معاملاتی اسکالپینگ هم از این قضیه مستثنی نیست و باید نکات اساسی و پایه آن را در نظر داشته باشید. پس از بررسی این نکات مهم و اساسی لازم است که به شما یادآور شویم، روش معاملاتی اسکالپینگ به هیچ عنوان برای تریدرهای مبتدی مناسب نیست و ممکن است که در این روش معاملاتی، دارایی های دیجیتال یا سرمایه خود را به صورت قابل توجهی از دست بدهید. در ادامه، مواردی که ذکر خواهند شد، نکات هم برای تبدیل شدن به یک اسکالپر هستند:
- روش معاملات اسکالپینگ در بازار ارزهای دیجیتال با انجام شدن معاملات کوچک و متعدد شکل می گیرد؛ چرا که در هر بازار مالی معاملاتی، تحرکات قیمت کوچک نسبت به تحرکات و تغییرات قیمت های بزرگ تر به مراتب آسان تر و قابل پیشبینی تر هستند.
- یک اسکالپر موفق به خوبی می داند که روش معاملاتی اسکالپینگ بر سودهای کوچک و مداوم بنا شده است؛ برای مثال فروش یک رمزارز با سود تقریبی 0.009 درصد به مراتب آسان تر از فروش یک رمزارز با جهش قیمتی بسیار بالاست.
- استفاده از روش اسکالپینگ در بازارهای با ثبات بسیار آسان و قابل پیش بینی است؛ چرا که تحرکات و تغییرات قیمت در ارزهای دیجیتال بسیار آهسته و اندک هستند و می توان معاملات متعدد با سودهای کم را با موفقیت رقم زد.
- یکی از مزایای روش معاملاتی اسکالپینگ این است که با توجه به معاملات کوچک، سود و ریسک سرمایه گذاری به یک اندازه پایین هستند.
- هرچقدر مدت زمان سرمایه گذاری و معاملات کوتاه تر باشند، احتمال از دست رفتن سرمایه هم کمتر است؛ یک اسکالپر می تواند با در نظر گرفتن این نکته مهم در روش معاملاتی اسکالپینگ موفق عمل کند.
با توجه به این که معاملات در روش اسکالپینگ در بازه های زمانی بسیار کوتاه انجام می شود، معامله گران اسکالپی از استفاده می کنند، زیرا نتایج تحلیل بنیادی در طولانی مدت خود را در قیمت نشان می دهد و در تریدینگ به روش اسکالپی فرصت زیادی برای تصمیم گیری جهت انجام معاملات وجود ندارد.
آموزش اسکالپینگ در استراتژی های مختلف
سه استراتژی معاملات کریپتو به روش اسکالپینگ که منجر به سودآوری بیشتر می شود، عبارتند از:
اندیکاتور استوکاستیک، حرکت قیمت را تعیین می کند. فرض کنید یک موشک به هوا پرتاب شده است. برای این که موشک فرود بیاید، باید خاموش شود و برای این که موشک بتواند خاموش شود، باید سرعت خود را کم کند. این یک مثال بود برای این که نشان دهم وضعیت مومنتوم همیشه قبل از خود قیمت تغییر می کند.
اسکالپینگ با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک حرکت ها را در بازار روند دار تشخیص می دهد. این اندیکاتور موقعیت فعلی قیمت را نسبت به محدوده زمانی اخیر نشان می دهد. هدف استوکاستیک مقایسه قیمت فعلی با قیمت های اخیر است تا بتواند نقاط بالقوه بازگشت نمودار را تعیین کند. در واقع حرکت های نزولی و صعودی از این طریق شناسایی می شوند. اندیکاتور استوکاستیک عموماً از دو خط تشکیل شده است که بین سطوح 0 تا 100 نوسان می کنند.
- خط K: این خط مقدار استوکاستیک برای هر دوره را مشخص می کند و به عنوان یک خط سریع در نمودار استوکاستیک نوسان دارد.
- خط D: این خط نشان دهنده درصد اندیکاتور کند است و معامله گران با توجه به این که خط D نشان دهنده سیگنال های مهم در نمودار است، به شدت موقعیت آن را پیگیری می کنند.
تفاوت مهم اندیکاتور کند و سریع یا همان خط D و K در میزان حساسیت آن ها است. خط K نسبت به خط D حساسیت بیشتری به تغییرات قیمت دارد و به همین دلیل سیگنال های معاملاتری بیشتری تولید می کند.
اگر خط K از خط D عبور کند، سیگنال های معاملاتی به وجود می آیند. با توجه به این که قیمت شتاب روند را دنبال می کند، نقطه تقاطع دو خط K و D به عنوان سیگنال معکوس شدن قیمت در نظر گرفته می شود.
اسکالپ تریدینگ با استفاده از اندیکاتور RSI
کف ها زمان مناسب خرید را نشان می دهند. زمانی که RSI به 30 نزول می کند و سپس روند رو به بالا به خود می گیرد، یک نقطه ورود برای یک موقعیت خرید به شمار می آید. در شرایطی هم که RSI به بالاتر از 70 تغییر مکان دهد و سپس شروع به نزول کند، یک نقطه ورود به یک موقعیت فروش فراهم می شود.
در سال های اخیر نوسانات بسیار زیادی را تجربه کرده است. اما نباید از توجه به این نکته غافل شد که نوسانات بیت کوین در اغلب موارد قابل پیش بینی است، به همین دلیل سود حاصله از اسکالپ بیت کوین نسبت به سایر ارزهای دیجیتال قابل اطمینان تر است.
انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای موفقیت در اسکالپینگ
در ادامه، حجم نقدینگی و تعداد معاملاتی که یک ارز دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی دارد، می توانند به عنوان سنگ محک های مطمین برای انتخاب بهترین گزینه جهت معامله اسکالپینگ محسوب شوند. فراموش نکنید که برای دستیابی به سود قابل توجه در دنیای معاملات اسکالپینگ باید حداقل ده ها و صدها معامله در روز انجام دهید و این مهم، نیازمند انتخاب کردن رمزارزی است که دایماً مورد معامله قرار می گیرد و بالا و پایین بسیار محسوسی دارد. به یاد داشته باشید که اگر تقاضای کافی برای ارز دیجیتال ورد نظرتان وجود نداشته باشد، میزان معاملات آن به طرز وحشتناکی افت خواهد کرد و امکان معامله آن به روش اسکالپینگ وجود نخواهد داشت.
نکات مهم در استراتژی معاملاتی اسکالپ
- هرگز با تمام سرمایه خود ترید نکنید.
- وقت کافی برای یادگیری اندیکاتورهای معاملاتی اسکالپ اختصاص دهید.
- اگر مبتدی هستید، تنها روی یک ارز دیجیتال تمرکز کنید. ترید چندین ارز دیجیتال به صورت همزمان احتمال شکست شما را افزایش خواهد داد.
- ارزهای دیجیتال با نوسان زیاد را شناسایی کنید، برای مدت زمان طولانی زیر نظر بگیرید و سپس ترید کنید.
- برای خود یک استراتژی خروج از معامله تعریف کنید.
- از افراد متخصص در این حوزه راهنمایی و مشاوره بخواهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آشنایی با تکنیک های اسکالپینگ در فارکس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آشنایی با تکنیک های اسکالپینگ در فارکس"، کلیک کنید.