قرآن کریم کامل ترین کتاب آسمانی و راهنمای دقیقی برای زندگی بشریت است. بنابراین آشنایی و مانوس شدن با آن نه تنها فضیلت بسیاری دارد، بلکه کمک می کند افراد در مسیر درست زندگی قرار بگیرند. یکی از مهم ترین وظایفی که والدین مسلمان در قبال کودک خود بر عهده دارند، آموزش کلام الله به آن هاست. تا به این ترتیب آینده آنان در سایه تعالیم قرآنی رقم بخورد.
البته آموزش قرآن به کودکان زمانی موثر واقع می شود که به شیوه درست و با هدف ایجاد دلبستگی به کلام الله باشد. تا آیات نه تنها در ذهن، بلکه در قلب کودک نیز ثبت شود. در ادامه 4 راهکار مناسب برای آموزش راحت تر و سریع تر قرآن به کودکان معرفی می شوند. بنابراین اگر کودک خردسالی دارید و دوست دارید او را با قرآن مانوس کنید، پیشنهاد می کنیم تا انتها با این مطلب همراه باشید. لباس های آنا و السا از پرفروش ترین لباس های شخصیتی کارتونی در تمام فروشگاه ها است.
راهکارهایی برای آموزش قرآن به کودکان
مهم ترین میراثی که هر پدر و مادر مسلمانی می توانند برای کودک خود بر جای بگذارند، هدایت کودک به راه درست و پیوند دادن او با قرآن کریم است. این پیوند به کودک کمک می کند تا در مسیر درست حرکت کرده و زندگی خود را برمبنای رضایت خدا پایه ریزی کند. برای شکل دهی پیوندی عمیق میان کودک و کلام الله بهتر است چهار راهکاری که در ادامه معرفی می شوند را به کار بگیرید.
- متناسب با توان کودک برنامه ریزی کنید
برای این که مسیر یادگیری قرآن برای کودکان جذاب و لذت بخش باشد و همچنین مقابل روح سرکش، جستجوگر و پرانرژی آن ها قرار نگیرد، بهتر است متناسب با توان و روحیه کودک خود برنامه آموزشی او را طرح ریزی کنید. مطمین باشید با داشتن برنامه ای مشخص و هدفمند کودک در مسیر یادگیری قرآن ثابت قدم باقی می ماند. نکته مهم در این مسیر، صبوری و استقامت شماست. صبر و سعه صدر را اولویت کار خود قرار دهید و قدم به قدم با کودک پیش بروید. فرقی ندارد فرزندتان روزی یک آیه یاد بگیرد یا 10 آیه. تنها چیزی که اهمیت دارد تلاش برای حفظ استمرار و خارج نشدن از مسیر است.
- با داستان های قرآنی شروع کنید
یکی از بهترین راهکارهای آموزش قرآن به کودکان، آشنا کردن آنها با قصه های قرآنی است. تا به این ترتیب به یادگیری کلام الله علاقه مند شوند. قرآن کریم مملو از داستان های جذاب و شگفت انگیز است. داستان هایی که از نظر کودکان هیجان انگیز به نظر می رسند و به کنجکاوی آن ها پاسخ می دهند، مانند داستان حضرت یونس در شکم نهنگ یا داستان حضرت موسی.
شما می توانید ابتدا معنای سوره ها را داستان گونه برای کودک نقل کنید و پس از این که فرزندتان مفهوم سوره را درک کرد، آیات را کم کم به او آموزش دهید. همچنین می توانید از سوره های کوچک شروع کنید. کوتاه تر بودن آیات و سوره ها باعث می شوند که کودک زودتر به نتیجه برسد و از مسیر خسته نشود. لباس دخترانه کارتونی برای دخترها از خاطره انگیزترین وسایل آنها به حساب می آید.
- علاقه به یادگیری قرآن را در کودکان خود افزایش دهید
اکثر کودکان دوست دارند مورد توجه واقع شوند و در چشم دیگران پررنگ تر باشند. معمولاً هم برای وقوع این امر به کارهای عجیب و غریبی دست می زنند. شما می توانید با استفاده از این ویژگی علاقه به یادگیری قرآن را در فرزندتان افزایش دهید.
می توانید به جای این که همیشه در نقش معلم ظاهر شوید، گاهی نقش شاگرد را به خود بگیرید و از کودک بخواهید مباحثی را که آموخته است، به شما آموزش دهد. توجه داشته باشید که از کودک قدردانی کرده و طوری رفتار کنید که اشتیاق او برای یاد دادن به شما افزایش پیدا کند. به این ترتیب علاقه و انگیزه کودک برای یادگرفتن بیشتر می شود، تا بتوانید مطالب بیشتری را به شما آموزش داده و توجه تان را جلب کند.
- تشویق و پاداش را فراموش نکنید
همه انسان ها دوست دارند در قبال کاری که می کنند پاداش دریافت کنند. این موضوع در کودکان کمی پررنگ تر است. هدیه دادن به کودک این حس را به او منتقل می کند که شما قدردان تلاش او هستید. در این شرایط کودک مشتاق می شود که برای جلب رضایت شما بیش تر تلاش کند. بنابراین می توانید دادن پاداش را در برنامه آموزشی خود قرار دهید.
اما فراموش نکنید که در این جا باید بسیار سنجیده رفتار کنید تا کودک شرطی نشود. به عنوان مثال می توانید پس از این که کودک یک سوره نسبتا طولانی را آموخت به او هدیه کوچکی بدهید و تا رسیدن به دستاورد مهم دیگری صبر کنید.
مطمین باشید زمانی که فرزندتان بزرگ شد و با برکات و فضایل قرایت و آشنایی پیدا کرد و بازتاب انس با قرآن را در زندگی خود حس کرد، از شما قدردان خواهد بود.
در این مقاله چهار روش موثر برای تسریع در روند آموزش قرآن به کودکان بررسی شد. کودکی که با تربیت قرآنی رشد می کند و با این کتاب مقدس مانوس می شود می تواند در زندگی فردی و اجتماعی خود از قرآن به عنوان منبع راهنمایی، صلح و آرامش استفاده کند و در دنیای پر هرج و مرج امروز کم تر دچار گمراهی شود.
والدین باید با هدف ایجاد دلبستگی به قرآن و با استفاده از روش های ماندگار و موثر، و متناسب با روحیه و توان کودک، قرآن را به او آموزش دهند تا کودکان از مسیر یادگیری کتاب آسمانی منحرف نشوند و در این مسیر ثابت قدم بمانند. برای حصول نتایج بهتر می توانید از آموزش های آنلاین قرآن، در استفاده کنید. در این موسسه اساتید مجرب و کاربلدی حضور دارند که با استفاده از بهترین و ماندگارترین روش ها قرآن را به کودکان و بزرگسالان آموزش می دهند.
کودک شما چند ساله است؟
نکته مهم در آموزش قرآن به کودکان توجه به این مساله است که کودک شما چند سال دارد؟ اگر فرزند شما قبل از 6 سالگی است و هنوز نمی تواند حروف و روخوانی قرآن را یاد بگیرد، نیاز به تکنیک های آموزشی مختلفی نسبت به کودکان بزرگ تر دارد. در آموزش قرآن به فرزندان خود به این نکته توجه داشته باشید که فرزند خود را مجبور به یاد گرفتن نکنید، زیرا این کار نه تنها تاثیر مثبت نداشته بلکه او را از آموزش زده می کند. سعی کنید از تکنیک هایی استفاده کنید که همراه با شادی و بازی بوده تا کودک شما از آموزش قرآن لذت ببرد. لباس بن تن با ساعت در یک پکیج کامل به فروش می رسد.
برای زمان مناسب آموزش قرآن به کودکان نظرهای مختلفی وجود دارد. بسیاری سن 12 تا 15 سالگی را بهترین زمان می دانند، برخی معتقدند می توانند آموزش را از 5 سالگی با حفظ قرآن آغاز کرد. انتخاب زمان مناسب تا حد زیادی به میزان علاقه و هوش فرزند شما بستگی دارد، اگر متوجه شدید که فرزند شما هنوز آمادگی این آموزش را ندارد، او را مجبور نکنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "یادگیری قرآن برای کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "یادگیری قرآن برای کودکان"، کلیک کنید.