77 واحد صنعتی راکد در کردستان به چرخه تولید بازگشت – خبرگزاری اسخاج | اخبار ایران و جهان

77 واحد صنعتی راکد در کردستان به چرخه تولید بازگشت - خبرگزاری اسخاج | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار اسخاج، بختیار خلیقی صبح پنج شنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: کردستان مزیت های موثری در زمینه تجارت، کشاورزی و گردشگری دارد و صنعت و معدن نیز علاوه بر مزایای یاد شده مهمترین مزیت استان است که سی درصد تولید ناخالص داخلی و 37 درصد اشتغال کردستان استان را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به وجود یک هزار و 56 واحد صنعتی در استان افزود: این تعداد واحد صنعتی با 82 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری فعال دارند و کردستان با جذب سرمایه گذار در حال صنعتی شدن است.

وی بیان کرد: علاوه بر مزیت تجارت خارجی ظرفیت 18 گونه ماده معدنی در این استان وجود دارد.

اجرای یازده طرح پیشران در کردستان

خلیقی اضافه کرد: تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام و اجرای یازده طرح پیشران را در استان داریم که پیش بینی می شود تا پایان سال 1405 تمامی طرح های زنجیره فولاد به اتمام برسد.

وی تقویت و حمایت از صنایع کوچک نیز با استفاده از پرداخت تسهیلات، جذب سرمایه گذار خارجی، صدور 17 مجوز سرمایه گذاری بی نام، فعال سازی واحدهای راکد، حمایت از پروژه های تحقیقاتی از دیگر اقدامات انجام شده اداره کل صمت در استان کردستان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: امسال 37 واحد راکد به چرخه تولید بازگشت و در حوزه معدن نیز یازده معدن فعال شدند اما در مجموع در دو سال اخیر 77 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشتند.

وجود 40 واحد دانش بنیان صنعت و معدن در کردستان

خلیقی با اشاره به واحدهای دانش بنیان حوزه صنعت و معدن، گفت: 40 واحد دانش بنیان مربوط به صنعت معدن در استان وجود دارد.

وی تصریح کرد: امسال 127 مجوز صنعتی با 23 هزار میلیارد ریال و 2 هزار و 633 نفر اشتغالزایی صادر شد که 190 درصد رشد اشتغال را بدنبال داشت.

وی اعلام کرد: پتروشیمی، لاستیک بارز، واحدهای زنجیره فولاد، صنایع کاشی سازی از جمله واحدهای صنعتی استان است که با اشتغال و تولیدات قابل توجه فعالیت دارند.

کردستان رتبه اول کشور در تولید شمش طلا را دارد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: کردستان در سطح کشور از لحاظ ذخیره رتبه دوم و به لحاظ تولید شمش طلا رتبه اول کشور را دارد و امسال چهار محدوده طلا را آماده افتتاح داشتیم که در سقز و کامیاران تاکنون دو مورد افتتاح شده است و منجر به سرمایه گذاری می شود.

وی یادآور شد: تولید 25 درصد لاستیک کشور در دهگلان، تولید لامپ با 75 میلیون عدد و تولید لوازم خانگی با یک میلیون دستگاه، تولید پنج میلیارد نخ سیگار در سقز، تولید یک میلیون تن سیمان، تولید پنج هزار تراکتور از اقدامات و ظرفیت های کردستان است.

وی با اشاره به دیگر طرح های استان افزود: شرکت ذوب آهن سقز نیز 43 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرح پتروشیمی بعثت کردستان با 37.5 همت سرمایه گذاری در بیجار شکل می گیرد که آغاز عملیات اجرایی آن در سفر دوم رییس جمهور رقم خورده است.

خلیقی تصریح کرد: همچنین یک هزار و 919 میلیارد تومان تقاضای تسهیلات واحدهای صنعتی به مجموعه نهادهای ریاست جمهوری اعلام شد که 622 میلیارد تومان طرح نهادینه و مصوبه گرفت و تاکنون 322 میلیارد از اعتبارات سفر پرداخت شده است.

کردستان از استان های مطرح کشور در زمینه سنگ های مرمر و تزیینی است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: از لحاظ سنگ های مرمر و تزیینی قروه که ثبت جهانی شده است از استان های مطرح کشور هستیم که برای سرمایه گذاری فرصت خوبی است.

وی با بیان اینکه مهمترین دغدغه حوزه معادن جلوگیری از خام فروشی است، گفت: امسال 168 فقره مجوز صنایع مواد معدنی در کردستان صادر شد که 97 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی به صادرات کالا در کردستان پرداخت و افزود: در حوزه پتروشیمی یک درصد، در حوزه صنعت 43 درصد، در حوزه صنایع دستی 0.05 درصد، در حوزه کشاورزی 34 درصد و در حوزه معدن 20 درصد صادرات از استان ما انجام می شود.

خلیقی به وضعیت اشتغال پرداخت و یادآور شد: در سال 1401 9 هزار و 800 تعهد اشتغال داشتیم و 10 هزار و 500 نفر اشتغال انجام دادیم که بیش از تعهد اشتغال ما انجام شد.

ثبت 6300 مورد اشتغال در سامانه رصد در سال جاری

وی تصریح کرد: امسال نیز 5 هزار و 980 سهمیه اشتغال در استان داشتیم که براساس ثبت در سامانه رصد 6 هزار و 300 مورد اشتغال واقعی که بیشتر از میزان تعهد ما بود انجام شد.

وی به نظارت بر بازار پرداخت و گفت: سازمان صمت و اتاق اصناف بر خرده فروشی در بازار نظارت دارد و امسال 30 هزار و 185 مورد بازرسی انجام داده که در سامانه سیمبا ثبت شده است.

مدیرکل صمت کردستان عنوان کرد: امسال سه هزار و 242 پرونده در استان تشکیل شده که نسبت به سال قبل 16 درصد رشد نشان می دهد و ارزش ریالی این پرونده ها 372 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل 138 درصد رشد داشته است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "77 واحد صنعتی راکد در کردستان به چرخه تولید بازگشت – خبرگزاری اسخاج | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "77 واحد صنعتی راکد در کردستان به چرخه تولید بازگشت – خبرگزاری اسخاج | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.