کارگردان «ارثیه پدری» در گفت وگو با اسخاج:
حسن پورداوری گفت: آرزوی همه ما این است که کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد حضور داشته باشند و به فعالیت های فرهنگی، هنری، علمی، ورزشی و… بپردازند. مساجد سنگر هستند و این سنگر ها باید توسط جوانان و نوجوانان حفظ شود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آن، حسن پورداوری با نمایش کمدی «ارثیه پدری» به بخش کودک و نوجوان نخستین جشنواره ملی تیاتر شبستان کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور راه یافته است. پورداوری متولد سال 1356 و از اهالی شهرستان راور کرمان است. وی از جشن هایی که در مساجد برگزار می شد به هنر و تیاتر علاقه مند شد.
این کارگردان تیاتر ابراز امیدواری کرد که جشنواره تیاتر ملی شبستان سال به سال ارتقا یابد و گفت: در شهرستان ها و در مساجد استعداد های هنری بسیاری وجود دارد که با برگزاری چنین جشنواره هایی و توسعه آنها در شهرستان ها می توان پیوند هنر با مساجد را تقویت کرد.
وی خاطرنشان کرد: در روستا ها نیز استعداد های بسیاری در حوزه تیاتر و هنر وجود دارد و با یک سرمایه گذاری و برگزاری اینگونه جشنواره ها می توان به شناسایی و پرورش استعداد ها در روستا ها پرداخت.
پورداوری برگزاری جشنواره تیاتر در شبستان های مساجد را اقدامی جالب و خوب توصیف کرد و گفت: مسجد کانون و مرکز انجام بسیاری از فعالیت های مردمی، فرهنگی، هنری، ورزشی و… است که متاسفانه در سال های گذشته تا حدودی کم رنگ شده است. باید تعاملات اهالی مساجد با اقشار مختلف مردم افزایش یابد و درب مساجد به روی همه باز باشد.
وی خاطرنشان کرد: من به تیاتر، طنز و جشنواره خیلی علاقه مند هستم و اکنون بسیار خوشحالم که به جشنواره تیاتر ملی شبستان راه یافته ام. من در شهرستان راور کارگر هستم، اما به دلیل شور و اشتیاقی که به تیاتر داشتم، وارد حیطه کارگردانی شدم.
پورداوری در خصوص نمایش ارثیه پدری نیز اظهار داشت: داستان این نمایش بر اساس یک اتفاق واقعی است و پیام آن هم این می باشد که انسان ها نباید به دلیل مال و اموال دنیا با یکدیگر اختلاف پیدا کنند و حتی با یکدیگر قهر کنند. همه باید بدانند که یک روز از این دنیای فانی خواهند رفت و آنچه به جا می ماند اخلاق و رفتار و کردار آنهاست.
وی استقبال مردم از این نمایش را به نسبت خوب ارزیابی کرد و گفت: نوجوانان و جوانان بیشتر از این اثر استقبال کردند. این نمایش، چون طنز است، برای مخاطبان جذاب و دلنشین می باشد. البته اجرای نمایش های طنز در مساجد نیازمند رعایت ضوابط و ظرایفی است. نمایشنامه ها و اجرا ها در مساجد نباید به گونه ای باشد که احترام آن مکان مقدس حفظ نشود. طنز ظرفیت بسیار خوبی برای انتقال مفاهیم و پیام هاست و از این قالب می توان برای انتقال مضامین دینی نیز استفاده کرد.
کارگردان تیاتر ارثیه پدری ادامه داد: آرزوی همه ما این است که کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد حضور داشته باشند و به فعالیت های فرهنگی، هنری، علمی، ورزشی و… بپردازند. مساجد سنگر هستند و این سنگر ها باید توسط جوانان و نوجوانان حفظ شود.
جواد ارثیا از دست اندرکاران و بازیگران این تیاتر نیز اظهار داشت: این نمایش، کمدی تلخی است که در انتهای آن پیام هایی برای مخاطبان دارد. تیاتر ارثیه پدری داستان زندگی دو خانواده فقیر و ثروتمند را روایت می کند که با گرفتاری ها و مشکلاتی روبرو می شوند. پیام اصلی آن است که انسان ها نباید به دلیل ارثیه به قهر و دعوا با یکدیگر بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری فعالیت های هنری و فرهنگی به مساجد شور و نشاط می دهد. ما هر موقع در مساجد به مناسبت های مختلف همچون جشن میلاد ایمه معصومین (ع) به اجرای نمایش می پردازیم شاهد حضور پرشور کودکان و نوجوانان هستیم. البته برخورد صحیح و درست مسیولان مساجد و پایگاه ها در حضور نوجوانان و جوانان در مساجد موثر است و باید از برخورد هایی که موجب می شود تا این نسل از حضور در مسجد خودداری ورزند، جلوگیری شود.
این بازیگر تیاتر ارثیه پدری بر این نکته تاکید کرد که مساجد باید فضای شادی و نشاط در جامعه به وجود بیاورند و به کانون های تولید نشاط و امید در شهر ها و روستا ها تبدیل شوند.
تیاتر ارثیه پدری کاری از گروه نمایشی دوستی به نویسندگی و کارگردانی حسن پورداوری از شهرستان راور استان کرمان است که در روز های 14، 15 و 16 اسفند در مساجد ابوالصدق، امیرالمومنین (ع)، جامع ثارالله و الزهرا (س) تهران اجرا شد.
گفتنی است؛ «نخستین جشنواره ملی تیاتر شبستان» به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از 13 الی 18 اسفند 1402 با شعار «مسجد، تیاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استعداد های هنری بسیاری در مساجد روستا ها وجود دارد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استعداد های هنری بسیاری در مساجد روستا ها وجود دارد"، کلیک کنید.