مجازات حمل و پرتاب نارنجک دستی در ورزشگاه ها چیست؟

مجازات حمل و پرتاب نارنجک دستی در ورزشگاه ها چیست؟

چند روز پیش بود که در جریان دیدار دو تیم فوتبال پرسپولیس و استقلال خوزستان، انفجار نارنجک دستی در میان تماشاگران مورد توجه قرار گرفت و به حاشیه های این دیدار اضافه کرد. اتفاقی که بار دیگر بحث بر سر چگونگی ورود این مواد به ورزشگاه و همچنین نحوه برخورد با حاملان آن را مورد توجه قرار داد. یک جرم شناس درباره مجازات برخورد با این اقدام گفته است.

وحید سلطانی پاجی، جرم شناس در گفت وگو با اسخاج، درباره حمل و پرتاب نارنجک دستی در ورزشگاه ها گفت: متاسفانه برخی مواقع شاهد هستیم تعداد معدودی از هواداران یا بهتر بگوییم تماشاگر نماها، مواد محترقه از جمله نارنجک دستی را به شکل پنهانی به ورزشگاه ها برده و در یک لحظه و بر اثر احساسات خاص آن را پرتاب می کنند. این عمل ناهنجار خطرناک در قانون، جرم انگاری شده است و در صورتی که موجب وقوع جرایم دیگری هم شود مستوجب سایر مجازات ها نیز خواهد شد.

وی با بیان اینکه لازم است چنین اقدامات مجرمانه و هنجارشکنانه ای از منظر جامعه شناسی و روان شناسی نیز مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرد، گفت: از اما منظر جرم شناسی باید بگویم که برابر ماده 3 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز مصوب سال 1390، انواع مواد محترقه جزو اقلام و مواد تحت کنترل است و برابر بند ث ماده 12 نگهداری یا حمل این مواد از جمله نارنجک دستی که معمولاً برخی تماشاگرنماها آن را با خود داخل ورزشگاه می برند از این نوع مواد محسوب شده و در صورتی که از این افراد کشف شود مجازات حبس از 91 روز تا شش ماه را درپی خواهد داشت. 

این جرم شناس افزود: همچنین با توجه به حضور هواداران در ورزشگاه و نظمی که در آن حاکم است، این اقدام مرتکب در استفاده و پرتاب نارنجک دستی، قطعاً موجب اخلال در نظم عمومی می شود که به موجب ماده 618 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 به حبس از سه ماه تا یک سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود. از سوی دیگر  چنانچه بر اثر این اقدام ، وسایل و تاسیسات مورد استفاده عمومی در ورزشگاه نیز تخریب شود برابر ماده 687 قانون مجازات اسلامی به حبس از 3تا 10 سال محکوم می شود.

سلطانی گفت: در مواردی نیز ممکن است رفتار مجرمانه فرد مرتکب یا همان پرتاب نارنجک دستی موجب مصدومیت هوادار یا هوادارانی شود که حسب نوع صدمات وارده مجازات قصاص، دیه و حبس را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بدون شک ماموران پلیس نیز از ورود چنین اقلامی به داخل ورزشگاه جلوگیری می کنند، گفت: در صورت مشاهده ماموران نیز ممکن است این فرد به دستگاه قضایی معرفی شده و به جرمش رسیدگی شود. از این رو توصیه می کنم که افراد با در نظر گرفتن مجازات و عواقب کارشان تصمیم بگیرند که آیا حمل نارنجک دستی به ورزشگاه اقدام عاقلانه ای محسوب می شود یا خیر.

پایان خبر اسخاج

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مجازات حمل و پرتاب نارنجک دستی در ورزشگاه ها چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مجازات حمل و پرتاب نارنجک دستی در ورزشگاه ها چیست؟"، کلیک کنید.