تلسکوپ جیمز وب ناسا پرده از راز یکی از رایج ترین سیارات فراخورشیدی برداشت

نگار علی- سیاره ای از نوع «زیرنپتون» که اگرچه در منظومه شمسی وجود ندارد اما در کهکشان راه شیری رایج ترین نوع سیارات فراخورشیدی محسوب می شود.
این سیارات که معمولاً کوچک تر و خنک تر از سیارات گازی غول پیکر هستند پیش از پرتاب تلسکوپ وب عمدتاً ناشناخته باقی مانده بودند؛ چرا که جو مه آلود یا ابری آن ها مشاهده ترکیب شیمیایی شان را دشوار می کرد. اما در مشاهدات اخیر پژوهشگران توانستند ترکیباتی مانند بخار آب مونوکسید کربن و دی اکسید گوگرد را در جو TOI-421 b شناسایی کنند.
به گفته الیزا کمپتون پژوهشگر اصلی این پروژه نبود مه در جو این سیاره احتمالاً به دلیل دمای بالای آن (حدود ۷۳۰ درجه سلسیوس) است که مانع شکل گیری برخی واکنش های شیمیایی خاص می شود. برخلاف انتظار جو این سیاره عمدتاً از هیدروژن تشکیل شده و بیشتر به جو سیارات غول پیکر شبیه است تا زیرنپتون های خنک تر. این یافته ممکن است نشان دهنده مسیر شکل گیری متفاوت TOI-421 b باشد.
پژوهشگران اکنون امیدوارند با مطالعه سیارات داغ بیشتری از این نوع الگوهای تازه ای از نحوه پیدایش و تحول زیرنپتون ها کشف کنند. نتایج این پژوهش در نشریه Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
منبع: asdnews
۲۲۷۲۲۷
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تلسکوپ جیمز وب ناسا پرده از راز یکی از رایج ترین سیارات فراخورشیدی برداشت" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تلسکوپ جیمز وب ناسا پرده از راز یکی از رایج ترین سیارات فراخورشیدی برداشت"، کلیک کنید.