آزادراه منجیل – رودبار که حلقه مفقوده آزادراه قزوین- رشت بود و عمری بیش از 12 سال داشت، بالاخره در سال 1402 افتتاح شد تا گره ترافیکی این منطقه از شمال کشور حل شود.
به گزارش اسخاج، آزادراه منجیل-رودبار باقی مانده آزادراه قزوین-رشت است که به دلیل شرایط خاص خود با برخورداری از تونل ها و پل های زیاد، به زعم مسیولان یکی از پیچیده ترین و سخت ترین آزادراه های کشور به شمار می رود. در عین حال مردم شهرستان رودبار در پیک ترافیک دچار مشکلات فراوانی می شوند و اهالی برخی از روستاها تا رسیدن به شهر چندین ساعت در ترافیک می مانند و تکمیل هشت کیلومتر آزادراه منجیل – رودبار از این جهت هم حایز اهمیت است.
بیش از 12 سال از عمر این آزادراه می گذرد و البته در این مدت بارها وعده تکمیل شدن آن از سوی مسیولان مطرح شده است؛ در نهایت در سال 1401، مسیولان شرکت ساخت، تکمیل این آزادراه را به 1402 موکول کردند؛ وعده ای که بالاخره در ماه پایانی 1402 عملی شد تا این آزادراه آماده بهره برداری توسط مسافران نوروزی هم باشد.
همان زمان مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی- گفت که پروژه 8.2 کیلومتر بود اما منابع تخصیصی آن 2400 میلیارد تومان و ارزش روز آن بیش از 5000 میلیارد تومان است. او بیان کرد: رییس جمهور اصرار داشتند که 8.2 کیلومتر باقی مانده آزادراه قبل از عید افتتاح شود، زیرا مسافرانی که از این محور تردد می کنند همواره از ترافیک های طولانی در سختی بودند.
هرچند که باند برگشت این آزادراه فعلا تکمیل نشده است و مسیر برگشت قرار است در جاده قدیم و داخل شهرها باشد و تکمیل باند برگشت این آزادراه به بعد از تعطیلات موکول شده است. در این خصوص بذرپاش درباره مسیر برگشت توضیح داد: یکی از ملاحظات اجتماعی مردم مسیر برگشت بود که کسب و کار مردم منطقه به خطر نیفتد و پروژه توسعه ای مشکلی را ایجاد نکند، لذا مسیر برگشت همان مسیر سابق است تا به این صورت هم مردم بومی راضی باشند و هم گره ترافیکی حل شود.
خیراله خادمی – مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور- نیز با اشاره به آزادراه منجیل-رودبار اظهار کرد: این آزادراه به عنوان سومین وعده دولت در افتتاح مسیرهای آزادراهی کشور پس از افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان به عنوان طولانی ترین و منطقه دو آزادراه تهران-شمال به عنوان سخت ترین پروژه های آزادراهی کشور آماده بهره برداری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی طول آزادراه های بهره برداری شده تا پایان سال جاری را 242 کیلومتر اعلام کرد و گفت: بهره برداری از آخرین بخش این آزادراه، موجب رفع گلوگاه ترافیکی بین پایتخت و استان گیلان است و با افتتاح آن هموطنان در نوروز می توانند به راحتی از این مسیر عبور کنند.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه، اعتبار هزینه شده برای ساخت این آزادراه را 20 هزار میلیارد ریال و ارزش روز آن را 55 هزار میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: این آزادراه به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی سرتاسر پل و تونل و دیوارسازی است و به دلیل عبور بخشی از محور از مناطق مسکونی و لزوم حفظ بافت منطقه با پیچیدگی هایی همراه بود.
همچنین محمود ملازینل -سرپرست ساخت وتوسعه آزادراه ها- احداث آزادراه منجیل-رودبار به عنوان بخش پایانی آزادراه قزوین-رشت را در دل کوه های البرز یکی دیگر از پروژه های راهسازی قابل توجه کشور اعلام کرد و گفت: این آزادراه 8.2 کیلومتر است و بیش از 70 درصد از مسیر آن را پل، تونل و دیوارسازی تشکیل می دهد و با توجه به کوهستانی و صعب العبور بودن منطقه، حجم و نوع کار مهندسی از طرح های بزرگ و اساسی کشور محسوب می شود.
پایان خبر اسخاج
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افتتاح آزادراه منجیل – رودبار و باز شدن گره ترافیکی شمال کشور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افتتاح آزادراه منجیل – رودبار و باز شدن گره ترافیکی شمال کشور"، کلیک کنید.